Teated 

Teade


Arhiiviandmed
Viide ERA, DH 1916 (6)
Täisviide ERA, DH 1916 (6) < Hageri khk, Kiisa al < Viljandi khk, Tänassilma k – R. Reinaus < Epp Haabsaar, snd 1953 (2015)
Viite osad Kogu:ERA, DHKöide:1916LK1:LK2:Pala:6
Kogumisaasta(d) 2015
Esitajad
Nimi Isikumärkus Elukoht Päritolu Päritolumärkus Vanus Sünniaasta
Epp Haabsaar Harjumaa, Hageri, Kiisa al
Viljandimaa, Viljandi, Tänassilma k
1953
Kogujad
Nimi Sünniaasta Märkus
Reeli Reinaus
Teksti sisu
Objekti liik jõgi, ehitis
Tegelased isik
Žanr j
Jututüüp Mees üritas poodi pidada, kuid konkureeriv pood oli üle tee. Pidas igal pühapäeval oma sünnipäeva ja uppus õnnetult jõkke
Pärimuskohad
Koht 1
Objekti nimetus Tamme pood
Vana maakond Harjumaa
Kihelkond Hageri
Vana küla Kiisa
Uus maakond Harju maakond
Uus küla Kiisa
Koht 2
Objekti nimetus Raamatukogumaja
Vana maakond Harjumaa
Kihelkond Hageri
Vana küla Kiisa
Uus maakond Harju maakond
Uus küla Kiisa
Tekst
Siis kolmas maja, mis veel alles on ja mis nagu tasuks rääkimist, on praegune raamatukogumaja ja postkontorimaja. Ja seal elas siis ka üks härrasmees, kes plaanis seda maja kahekordseks ehitada ja seal hakata poodi pidama. Tema õnnetus oli see, et üle tee oli Tamme poeks kutsutud maja, kus ka pood oli. Ja kui konkurendid nii lähestikku satuvad, siis head sest ei tule. Ja kahe maja vahel oli tüli olnud. Aga vanapoiss oli niisugune lõbus poiss olnud. Tema pidas oma sünnipäevi igal pühapäeval. Tal oli ka palju pruutisid ja viimased pruudid on teada, et need olid kaksikud tüdrukud. Aga selle suure peopidamise nahka tema läkski. Kui ta käis seal seltskonnaga pidu pidamas ja paadiga sõitmas mööda jõge, oli õnnetult vette kukkunud ja ära uppunud. Kas ta siis ujuda ei osanud või on ta üldse üks hirmus meestevõtja jõgi, sest mina tean mitut meest, kes sinna on oma elu kaotanud. Aga naisi ma ei tea sootuks teile rääkida. Igatahes oli tal ka veski, sellelsamal härrasmehel olnud. Veski asus seal maja kõrval, aga hiljem oli see veski hoopis üle raudtee. Aga igatahes veski tal oli olnud.
Tööprotsess
IDkood (Koobas) 37132
Sisestaja Reeli Reinaus
Sisestuskuupäev 08.03.2022
Lisatud 08.03.2022 18:14
Viimati muudetud 08.03.2022 18:34
Andmed Kivikeses
Säiliku viide ERA, DH 1916
Säilik
Pala